Zatvori
Poslovni Puls
13/08/2013

Ministar Vrdoljak: Bit će dobro ako ove godine dostignemo "pozitivnu nulu"

Očekivani izlazak eurozone iz recesije sigurno će pomoći i Hrvatskoj, ocijenio je danas ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak...

"Uvjeren sam da ćemo u ovoj godini postići isto to odnosno uhvatiti pozitivnu nulu", rekao je Vrdoljak odgovarajući na novinarsko pitanje o izgledima hrvatskog BDP-a s obzirom na kretanja u eurozoni.

Hrvatska je u dobroj mjeri izvozno vezana uz tržište EU-a pa će izlazak eurozone iz recesije sigurno i nama pomoći, kazao je Vrdoljak nakon predstavljanja projekta javno-privatnog partnerstva "Trg pravde" koji će se relizirati na zagrebačkom Črnomercu.

Analitičari uoči Eurostatove objave procjenjuju da je eurozona u drugom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila rast BDP-a prvi put nakon 2011. godine i time završila najdužu recesiju u svojoj 14-godišnjoj povijesti. Oni procjenjuju da je nakon šest kvartala uzastopnog pada, prosječni BDP u 17 zemalja eurozone porastao za 0,2 posto u odnosu na prethodno tromjesečje, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram