Zatvori
Poslovni Puls
14/08/2013

Mamić želi kupiti splitski Hajduk!?

Nakon što je gradonačelnik Splita Ivo Baldasar odbio ponudu američkih biznismena za preuzimanje Hajduka, pojavila se nova opcija. Lokalni vlasnik lanaca trgovina Tommy, Tomislav Mamić, našao se u Banovini s prvim čovjekom Splita i razgovarao o mogućnosti preuzimanja Hajduka...

"Grad Split je većinski vlasnik Hajduka, no razgovarao sam s gospodinom Mamićem o mogućnosti da on zajedno s ostalim većim malim dioničarima kluba pokrene akciju. Da vidi jesu li zajedno s njime spremni udružiti se, ulagati u Hajduk", rekao je Baldasar i nadodao:

"Na sjednici koja će biti krajem rujna bi se trebalo odlučiti hoćemo li ići s javnim natječajem, pozivnim javnim natječajem ili uopće nećemo prodavati klub. Dakle, u slučaju da natječaj ide, do tada gospodin Mamić ima vremena vidjeti može li okupiti prave partnere potrebne da ispune sve uvjete iz natječaja i budu najpovoljniji izbor."

Veliki problem Hajduka, ali i Grada Splita jest kredit od 15 milijuna kuna koji ubrzo stiže na naplatu, a Bijeli ga ovog trenutka nisu spremni platiti, pišu Sportske Novosti.

"Mamić je ponudio u slučaju da Hajduku zapne otplata kredita. No, da ne bude zabune, ta priča nema veze s ovom oko sponzorskog ugovora. On je spreman posuditi novac i onda bi se ugovorom odredio i rok vraćanja zajma. Bilo da novac vrati klub ili Grad Split."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram