Zatvori
Poslovni Puls
16/08/2013

Električni Tesla Motors u jurišu na kinesko tržište

Vrijednost dionice Tesla Motorsa na Wall Street u srijedu je porasla za više od 14 posto u razdoblju nakon uobičajenog vremena trgovanja dionicama...

Ovaj uspjeh iznenadio je pesimiste koji su očekivali da će dionice proizvođača električnih automobila porasti nakon što su dosad ove godine porasle 280 posto, piše Time, a prenosi Večernji list.

Dobrom rezultatu doprinijela je dostava 5,150 vozila tijekom protekla tri mjeseca, čime su premašena Teslina očekivanja od 4,500 vozila. Proizvodnja se povećala za 25 posto, to jest s 400 na gotovo 500 vozila na tjedan, izvijestila je tvrtka Elona Muska. Iako u Tesli priznaju da su im profiti, apsolutno gledajući, i dalje skromni, neto dohodak povećao se 70 posto zahvaljujući sve većoj potražnji za njihov limuzinski Model S, najpopularniji električni automobil u SAD-u unatoč cijeni od 70.000 dolara.

Tvrtka se agresivno širi na europsko tržište, ovaj tjedan stigli su prvi automobili u Norvešku, Švicarsku i Nizozemsku, a izvijestili su kako do kraja ove godine planiraju otvoriti svoju prvu trgovinu u Kini. Već iduće godine Tesla namjerava predstaviti novi model, SUV Model X.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram