Zatvori
Poslovni Puls
16/08/2013

Ministarstvo financija: Prijavite sumnjive kredite!

Slijedom medijskih napisa o tzv. kreditnim uredima koji posluju bez odobrenja za rad i prevarenim građanima, Ministarstvo financija pozvalo je građane da prijave sve sumnjive pojave poput zalijepljenih oglasa za brzo odobravanje kredita i zajmova, a na svaku prijavu nadzorne službe  Ministarstva promptno će reagirati...

Ministarstvo u priopćenju obavještava da od 19. listopada 2012. godine, odnosno od stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o potrošačkom kreditiranju, svi pružatelji usluga potrošačkog kreditiranja, kao i posrednici pri pružanju takvih usluga, moraju posjedovati odobrenje za rad izdano od Ministarstva financija, HNB-a (za kreditne institucije) ili HANFA-e (za leasing društva).

Odmah nakon stupanja na snagu tog zakona izvršena je kontrola kreditnih ureda i drugih trgovačkih društava koja su djelovala bez odobrenja. Inspekcijskim nadzorom nad 100 takvih društava utvrđeno je da su prestala s poslovanjem te je od Trgovačkog suda zatraženo njihovo brisanje iz Sudskog registra.

"Građane i dalje pozivamo da se prije sklapanja ugovora o kreditu dobro informiraju posjeduje li navedena institucija odobrenje za rad te da Ministarstvu financija prijave sve sumnjive pojave poput zalijepljenih oglasa za brzo odobravanje kredita i zajmova i sl. Na svaku prijavu, nadzorne službe Ministarstva financija promptno će reagirati", stoji u priopćenju Ministarstva.

Popis svih imatelja odobrenja Ministarstva financija za pružanje usluga potrošačkog kreditiranja, kao i posredovanja pri pružanju tih usluga može se naći na internetskoj stranici: http://www.mfin.hr/hr/potrosacko-kreditiranje.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram