Zatvori
Poslovni Puls
16/08/2013

Nakon Fiata tvornicu automobila u Srbiji otvara i korejski Hyundai?

Premijer Srbije Ivica Dačić sastati će se sutra s predstavnicima južnokorejske kompanije Hyundai, priopćia je vladina Kancelarija za saradnju s medijima...

Južnokorejski Hyundai, koji je peti po veličini proizvođač automobila u svijetu, po svemu sudeći dolazi s namjerom da razgovara o mogućnostima za saradnju sa srpskim gospodarstvom, a prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić navodi i mogućnost da Hyundai u Srbiji otvori tvornicu za proizvodnju rezervnih dijelova za automobile.

Vučić je još u veljači ove godine nagovijestio da bi ne samo Hyundai, već i KIA (također južnokorejski proizvođač automobila) mogli doći u Srbiju, ukoliko Srbija dobije datum za pregovore s EU, jer je to uvijek dobar signal inozemnim investitorima.

"Japanske, korejske, zapadne kompanije dolaze u zemlju tek kada se dobije datum (za pregovore s EU), zato što je to takozvani 'no point back (točka od koje nema povratka)'. To je važno za zapošljavanje ljudi", kazao je tada Vučić, prenose srbijanski mediji.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram