Zatvori
Poslovni Puls
17/08/2013

Dokaz da stižu bolja vremena: Europsko tržište automobila poraslo pet posto

Posrnulo europsko tržište automobila poraslo je u srpnju na godišnjoj razini drugi put ove godine, objavilo je udruženje njemačkih proizvođača VDA...

Registracije novih automobila u Europi povećane su u prošlom mjesecu za 4,8 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, uz registriranih 1,02 milijuna novih automobila.

Poslovni rezultati automobilskih kompanija za drugo tromjesečje također su ugodno iznenadili, navodeći na zaključak da su pojedini proizvođači jeftinih automobila bliži pozitivnoj nuli nego što se mislilo. No, riječ je o vrlo niskim razinama prodaje, najnižima u 20 godina. Europsko je tržište na dobrom putu da četvrtu godinu zaredom zabilježi pad.

Čini se da se prve naznake gospodarskog oporavka u zapadnoj Europi zrcale u razvoju potražnje za automobilima, priopćio je predsjednik VDA Matthias Wissmann. Nadu crpi iz dvoznamenkastog rasta u štednjom pogođenima Španjolskoj, Portugalu i Grčkoj, gdje se prodaja gotovo prepolovila u odnosu na razinu prije 2008. i financijske krize, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram