Zatvori
Poslovni Puls
19/08/2013

Španjolci sve teže otplaćuju kredite

Udio nenaplativih kredita u ukupnim kreditnim portfeljima španjolskih banaka porastao je u lipnju na 11,6 posto, zabilježivši time novi rekord, budući da je povećan broj kućanstava i malih poduzeća, posebno onh u nekretninskom sektoru, koji muku muče s dugovima...

U svibnju udio loših kredita iznosio je 11,2 posto. Bilježi kontinuirani rast od kraja prošle godine kada se naglo smanjio jer su zajmodavci prebacili problematičnu imovinu u takozvanu lošu banku.

Prošle su godine poslovne rezultate španjolskih banaka pritisnule naglo povećane rezervacije za gubitke na nekretninama i kreditima nekretninskim poduzetnicima, povezane s urušavanjem tržišta nekretnina u 2008.

Pojedine velike banke, uključujući i one 'zdrave' poput BBVA, upozorile su nedavno da bi nenaplativi krediti poduzetnicima u nekretninskom sektoru mogli rasti sve do prvog tromjesečja iduće godine, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram