Zatvori
Poslovni Puls
20/08/2013

Bivši ministar turizma na Facebooku prodaje kuću za 1,3 milijuna eura

Ivan Herak, bivši ministar turizma u vladi Zlatka Mateše, oglasio je ovih dana na svom Facebook profilu prodaju nekretnine. Riječ je o nedovršenoj kući od petstotinjak kvadrata s dvije tisuće četvornih metara okućnice u porečkom naselju Špadići. Cijena je 1,3 milijuna eura, a nudi i agencijsku proviziju od tri posto...

"Na sreću, kuća je kupljena i napravljena je sva dokumentacija prije nego što sam postao ministar. Razlog toj cijeni je u njenoj veličini, vrhunskom projektu i lokaciji u blizini mora", kaže Herak za T-Portal.

Riječ je o jednoj od nekretnina koje obitelj posjeduje, no nitko u njoj ne živi premda je 90 posto dovršena.

Poduzetnik, koji je i sam u biznisu s nekretninama, veli kako je prodaju oglasio na svom Facebook profilu zbog potencijalnih inozemnih kupaca među fejsbukovcima, a već su mu se i javila dva zainteresirana Amerikanca.

"Staru kuću sa 700 kvadrata okućnice kupio sam još '97. od jedne obitelji iz Varaždina za nešto više od 200 tisuća tadašnjih maraka", pojašnjava, dodajući da je preostalih 1.300 kvadrata zemljišta okućnice kupio potom od porečke Plave lagune.

Podsjetimo, nakon gotovo 12 godina i maratonskog procesa Herak je pravomoćno oslobođen svih optužbi, a zbog dvanaest procesa koji su se vodili protiv njega i 16 mjeseci provedenih u pritvoru od države traži pet milijuna kuna odštete.

Kako je jednom prilikom najavio, novcem od odštete, ukoliko je dobije, kani osnovati zakladu za stipendiranje budućih pravnika.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram