Zatvori
Poslovni Puls
21/08/2013

Aviokompanija iz Indonezije preuzima Croatia Airlines!?

Hrvatska Vlada će najkasnije do 15. listopada raspisati natječaj za prodaju Croatia Airlinesa. Za hrvatskog avioprijevoznika zainteresirane su Garuda Indonesia i China Southern Airlines, a "vreba" i novi Jat-ov partner Etihad, piše Jutarnji list...

Prema zacrtanom rasporedu, novi vlasnik ili suvlasnik hrvatske nacionalne aviokompanije mogao bi biti poznat u veljači sljedeće godine, a moguća su dva modela, dokapitalizacija ili klasična prodaja dionica.

Kako saznaje Jutarnji list, zasad su moguća dva potencijalna kupca CA. Interes su iskazale Garuda Indonesia i kineska China Southern Airlines, a kao potencijalni treći zainteresirani spominje se Etihad koji je nedavno kupio 49 posto srpskog Jat-a.

Prema grubim procjenama, za 100 posto dionica kompanije mogla bi se dobiti oko 300 milijuna kuna, odnosno 40 milijuna eura. Prema pravilima Europske komisije, tvrtke izvan Europske unije mogu kupiti najviše 49 posto kompanije.

Kako bi ih što bolje upoznali sa stanjem u Croatia Airlinesu, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić i predstavnici Croatia Airlinesa sljedećeg tjedna putuju u Jakartu, na poziv indonežanske vlade.

Sugovornici Jutarnjeg lista tvrde kako razgovori s predstavnicima Garude traju već nekoliko mjeseci i da su ušli u vrlo ozbiljnu fazu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram