Zatvori
Poslovni Puls
23/08/2013

Nakon Grčke i Španjolska bilježi turistički oporavak

Recesijom pogođena Španjolska izvijestila je u četvrtak o rekordnom broju turističkih dolazaka u srpnju, budući da su britanski, njemački i francuski turisti odustali od političkom krizom uzdrmanih Egipta i Turske i nagrnuli na španjolske plaže...

U srpnju je Španjolsku posjetilo ukupno 7,9 milijuna stranih turista, 2,9 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, pokazali su službeni podaci španjolske vlade. Među posjetiteljima najviše je Britanaca, Nijemaca i Francuza.

Najviše je porastao broj turista iz nordijskih zemalja Danske, Finske, Islanda, Norveške i Švedske, kao i iz Velike Britanije i Rusije.

U sedmomjesečnom razdoblju broj turističkih dolazaka popeo se na rekordna 34 milijuna, što je 3,9 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Objašnjenje tog povećanja nije navedeno ali vremenski se poklopilo s političkim nemirima Egiptu i Turskoj, španjolskoj konkurenciji u turizmu.

Udio domaćeg i međunarodnog turizma u španjolskom gospodarstvu iznosi oko 11 posto.

Rekordan broj turističkih dolazaka bit će dobra vijest za gospodarstvo koje bilježi pad aktivnosti već dvije godine zaredom, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram