Zatvori
Poslovni Puls
23/08/2013

Prvi čovjek Microsofta objavio kako napušta kompaniju!

Prvi čovjek Microsofta Steve Ballmer najavio je kako će provesti restrukturiranje kompanije, te otići čim mu se odabere nasljednik što će najvjerojatnije značiti do kraja ove Microsoftove fiskalne godine koja završava 30. lipnja sljedeće godine...

Ovaj vitalni pedeset sedmogodišnjak odlazi s mjesta glavnog izvršnog direktora (CEO) Microsoft nakon 12 godina te nakon što je na to mjesto došao kad se povukao jedan od osnivača Microsofta Bill Gates, prenosi ICTBusiness.

Dionica Microsofta pozitivno je odskočila i to čak 7,26 posto u prvim trenucima trgovanja u New Yorku na burzi jer su investitori u tome prepoznali priliku zbog činjenice kako je upravo Ballmer najavio prije mjesec dana restrukturiranje i nove fokuse razvoja Microsofta.

U posebnoj komisiji, koju je imenovala uprava za pronalaženje novog CEO-a, nalazi se i Bill Gates, a očekuje se da će nasljednik biti biran između internih i eksternih kandidata, a proces bi najduže mogao trajati 12 mjeseci. Ipak, analitičari ocjenjuju kako će se nasljednik Ballmeru naći do kraja sljedeće fiskalne godine, odnosno početka srpnja 2014., te da bi se o imenu već nešto moglo više znati do kraja ove godine.

Ballmer ističe, u pismu poslanom zaposlenicima, kako je kompanija od početka osamdesetih godina prošlog stoljeća kada je on njoj pristupio zabilježila nevjerojatan rast i s vrijednosti od 7,5 milijuna dolara dosegla vrijednost od čak 78 milijardi dolara. Pritom je sa „svega“ 30 zaposlenika narasla na više od 100 tisuća.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram