Zatvori
Poslovni Puls
23/08/2013

Srbi godišnje odmore otplaćuju i do 5 godina!

Godišnje odmore građani Srbije i dalje najčešće plaćaju u ratama. Aranžmane otplaćuju od šest do 12 mjeseci, ali često se koriste i čekovima...

Mali broj putovanja plaćen je gotovinom. Za razliku od ranijih godina kada su srbijanski turisti ljetovanje plaćali najčešće u dva navrata – prilikom rezervacije i prije puta, sada se putovanja plaćaju u ratama i do 60 mjeseci.

"Ispostavilo se da je polovina naših aranžmana plaćena čekovima, a ostalo, uglavnom, karticom", potvrđuje Branka Karadžić iz „Olimpik travela“ za b92. "Čekovima su plaćali rani buking, dok su karticu koristili oni koji su uoči leta ili uoči puta odlučili gdje će putovati. Za one koji su platili karticom ne znamo jesu li, praktično, platili odjednom aranžman. Zanimljivo je da nismo imali ni jedan slučaj kredita zbog ljetovanja".

U većini agencija su primjetili da sada turisti neusporedivo češće plaćaju na rate, obično čekovima. Ujedno, radi se o najjeftinijim aranžmanima čija je otplata počela već u proljeće, tijekom Sajma turizma, pa su mnogi uspjeli uskladiti i brojne popuste i dugu otplatu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram