Zatvori
Poslovni Puls
28/08/2013

Dubrovnik nastavlja obarati turističke rekorde: Dostignuta dva milijuna noćenja!

Grad Dubrovnik je krajem prošlog tjedna, 23. kolovoza zabilježio ovogodišnje dvomilijuntno turističko noćenje, što je 12 dana ranije nego prošle godine kada je ono ostvareno 4. rujna, izvijestili su čelnici grada i dubrovačke turističke zajednice na današnjoj konferenciji za novinare...

Dubrovački turizam može se pohvaliti odličnim turističkim rezultatima kroz cijelu ovu godinu, a vrhunac sezone još je jedna potvrda stabilnosti Dubrovnika kao atraktivne turističke destinacije, istaknuo je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić.

Po iznijetim podacima, od početka godine do 24. kolovoza u Dubrovniku je ostvareno 531.600 turističkih dolazaka i 2.003.197 noćenja, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje porast u dolascima za 12 posto, a u noćenjima za 10 posto.

Najveći broj gostiju je iz Velike Britanije, potom slijede gosti iz Francuske, Njemačke, SAD-a, Hrvatske, itd.

Povećanje broja turista očita su s tržišta Skandinavije čemu je pridonijelo i uvođenje novih izravnih zrakoplovnih linija s tih tržišta, a povećanje od 39 posto u dolascima i 35 u noćenjima bilježi se i kod turista iz SAD-a.

Dobre turističke rezultate Dubrovnik bilježi i samo u kolovozu, koji predstavlja i vrhunac turističke sezone.

Tako je od 1. do 24. kolovoza ostvareno je 119.772 turističkih dolaska ili 15 posto više, te ostvareno 502.632 noćenja ili 10 posto više nego u kolovozu prošle godine.

Gradonačelnik Vlahušić kazao je kako Dubrovnik ima oko 24.000 komercijalnih smještajnih jedinica, a očekuju se ulaganja od 100 milijuna eura u hotele na području Dubrovnika, što bi značilo da bi do 2020. godine u komercijalnom smještaju Dubrovnik imao oko 32.000 ležajeva, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram