Zatvori
Poslovni Puls
28/08/2013

Mercedes ulaže 2,7 milijardi dolara na širenje poslovanja u Kini

Njemački Mercedes će u iduće dvije godine potrošiti 2,7 milijardi dolara na širenje poslovanja u Kini...

Mercedes će obnoviti 20 modela u nadi da će za trećinu povećati prodaju na najvećem svjetskom tržištu automobila, prenio je Reuters.

Otrkrivajući detalje strategije, novi šef kineskog odela Daimlera Hubertus Troska, naveo je da joj je cilj povećanje prodaje na više od 300.000 automobila do 2015. godine.

Plan, koji je dio opsežne "inicijative 2020", predviđa povećanje proizvodnih kapaciteta i širenje prodajne mreže u toj zemlji.

Troska je naglasio da ima mnogo mogućnosti za razvoj i izrazio uvjerenje da će kinesko tržište ostvariti značajan rast u narednim godinama.

Ako se plan ostvari u cjelini, Kina će za Mercedes postati najveće tržište. Sada je na trećem mjestu, iza Njemačke i SAD.

U petak, 30. kolovoza, na autosalonu u mjestu Xhenda kompanija će predstaviti značajno moderniziran model "sedan" E klase. U trećem tromjesečju ove godine Mercedes će u Kini pustiti novu verziju "sedana" S klase, a naredne godine sa proizvodnih linija će početi silaziti pristupačnija mala crossover vozila GLA.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram