Zatvori
Poslovni Puls
28/08/2013

NAPOKON: Započela izgradnja prve hrvatske IKEA robne kuće!

Danas je u Ivanji Reci započelo izvođenje glavnih, nadzemnih građevinskih radova na IKEA robnoj kući, prvoj u Hrvatskoj. Otvorenje robne kuće, koja će nuditi više od 9.000 proizvoda za uređenje doma na 38 tisuća kvadrata, očekuje se u ljeto 2014. godine. U trenutku otvaranja, IKEA Hrvatska imat će oko 300 zaposlenih...

"Pet godina nakon kupnje zemljišta šest kilometara od ulaza u Zagreb i 16 kilometara od centra grada, iznimno mi je zadovoljstvo reći da je otvorenje prve IKEA robne kuće u Hrvatskoj na vidiku. Time ćemo zaokružiti ukupnu investiciju tvrtke IKEA u Hrvatsku na iznos viši od 100 milijuna eura. Za otprilike godinu dana, zajedno s 300 kolega, otvorit ćemo vrata naše robne kuće u Zagrebu i poželjeti dobrodošlicu prvim posjetiteljima koji će nam, nadamo se, pružiti priliku da ih inspiriramo idejama i rješenjima i da zajedno kreiramo viziju zagrebačkih i hrvatskih domova. Posebno smo ponosni što smo dio zajednice u Rugvici i želja nam je sudjelovati u njezinu razvoju i prosperitetu“, rekao je IKEA-in regionalni direktor.

IKEA Hrvatska trenutno zapošljava 30 ljudi, a kako se bude približavao trenutak otvorenja prve robne kuće, IKEA Hrvatska planira zaposliti oko 300 ljudi u IKEA robnoj kući. Prvi sljedeći veći natječaj za zapošljavanje objavit će se u rujnu/listopadu 2013., a tražit će se ukupno 50 budućih kolega, a potom i u siječnju/veljači 2014. kada će zapošljavati još preko 160 ljudi. Nakon što se provedu svi natječaji za zapošljavanje, IKEA će u Hrvatskoj ukupno zaposliti oko 300 ljudi. Tijekom redovnog poslovanja IKEA robne kuće u budućnosti, sva otvorena radna mjesta komunicirat će se i putem IKEA internetske stranice.

IKEA robna kuća u Zagrebu bit će prva u regiji i sadržavat će puni asortiman od 9.500 proizvoda, prostirat će se na oko 38 tisuća kvadratnih metara i spadat će u skupinu većih robnih kuća tvrtke IKEA uopće.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram