Zatvori
Poslovni Puls
28/08/2013

Srbija Hrvatsku spašava od (pre)velike skupoće?

Od spektakularno najavljenog pojeftinjenja hrane hrvatskim ulaskom u Europsku uniju nije se realiziralo ama baš ništa, piše srpski list Novosti, a prenosi B92.net...

Kako smatraju našu istočni susjedi, situacija je čak obrnuta, jer je u Hrvatskoj ovog ljeta hrana poskupjela toliko da se turisti iz Europe žale i tvrde da je sve skuplje nego kod njih.

Ali zato, kako piše list, iz Srbije u Hrvatsku stiže jeftinija pšenica i brašno, što može dovesti do sniženja cijene kruha, a kako u Novostima tvrde, očekuje se da će Hrvatska uskoro iz Srbije uvesti i suncokret i veću količinu ulja po mnogo povoljnijim cijenama.

Dok hrvatski seljaci najavljuju ustavnu tužbu protiv države, konkurencija iz regije je sve veća, a cijene znatno povoljnije nego u Hrvatskoj.

Kako piše list, sadašnja hrvatska vlada podbacila je na svim poljima, investicija nema, nezaposlenih je sve više, a krug nezadovoljnih sve veći. Propao je i dogovor sa lječnicima i medicinskim sestrama i već u rujnu više od 45.000 zdravstvenih radnika najavljuje štrajk.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram