Zatvori
Poslovni Puls
30/08/2013

Konzum najavio ulazak na tržište poštanih usluga

Ovaj tjedan iz Agrokora je puštena još jedna (ne)očekivana vijest. Na glavnoj skupštini dioničara Konzuma, lidera u nacionalnoj maloprodaji, odlučeno je da tvrtka širi djelatnost i na – poštanske usluge, piše Poslovni dnevnik...

Tako će se naš najveći trgovac baviti i pružanjem univerzalnih poštanskih usluga u unutarnjem i međunarodnom prometu, pružanjem ostalih poštanskih usluga te kurirskom djelatnošću.

Ovo, piše Poslovni dnevnik, otvara nekoliko pitanja. Što nekoga s takvom tržišnom snagom motivira da se ubacuje u potpuno novi, nepoznati poslovni segment? Otvara li Agrokor s potezom i nove dvojbe o previsokoj koncentraciji na lokalnom prostoru i hoće li možda potaknuti nelojalnu utakmicu među konkurentima u koju će se uplesti i tržišni regulator?

Iz Agrokora su za list rekli da su poštanske usluge zapravo “in” ponuda Tiska koja je za sada dostupna na 1039 prodajnih mjesta, no plan je širiti je i na ostatak mreže. Novost je u usluzi, navode dalje, mogućnost slanja dokumenata u kuverti po najpovoljnijoj cijeni na tržištu dok na internetskoj stranici Tiska stoji najava da – “zbog velikog zadovoljstva korisnika Tisak paket usluge promotivna cijena od 10 kuna po paketu ostaje do kraja godine, a u cijenu je uključena i ambalažna kutija.”

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram