Zatvori
Poslovni Puls
30/08/2013

Ovo se zove rast: SAD ostvarile rast BDP-a od 2,5 posto!

Rast američkog gospodarstva ubrzao je u drugom tromjesečju više nego se očekivalo zahvaljujući skoku izvoza, što je povećalo izglede za ukidanje poticajnih mjera monetarne politike...

Bruto domaći proizvod porastao je u drugom tromjesečju za 2,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuju revidirane procjene koje je u četvrtak objavilo ministarstvo trgovine.

To je više nego dvostruko više nego u prva tri ovogodišnja mjeseca.

U prvoj je procjeni vlada procijenila rast u drugom tromjesečju na 1,7 posto, da bi u međuvremenu upotpunjeni podaci pokazali da je izvoz u promatranom razdoblju zabilježio najveći skok u više od dvije godine, za čak 8,6 posto. U prvoj procjeni rast je procijenjen na 5,4 posto.

Snažan rast mogao bi ojačati dužnosnike središnje banke u odluci da počnu smanjivati poticajne mjere za gospodarstvo, koje trenutno iznose 86 milijardi dolara mjesečno. Njihovi su poticaji pomogli smanjiti troškove zaduživanja i potaknuti oporavak tržišta nekretnina, koje se urušilo za vrijeme recesije, prenosi HRT.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram