Zatvori
Poslovni Puls
04/09/2013

Produljen rok za poticaje kod izgradnje vanjskih bazena!

Ministarstvo turizma izvijestilo je danas o dopuni program "1.000 bazena za hrvatski turizam" kojom se produljuju rokovi iz programa, pa tako ulaganja za koja su odobrena sredstva ne moraju biti završena do 30. studenog ove godine, već do 31. svibnja 2014. godine, dok se rok za dostavu konačnog izvješća produžuje do 15. lipnja 2014...

Ministarstvo je odlučilo produljiti rok temeljem konzultacija sa potencijalnim korisnicima koji se žele prijaviti, a sve s ciljem osiguravanja dodatne podrške u provođenju programa i njegovoj realizaciji, navodi se u priopćenju.

Poziv na natječaj traje do 30. rujna, a pojedini projekt može ostvariti maksimalnu potporu od 50 tisuća kuna.

Sredstva mogu koristiti trgovačka društva, obrti i zadruge, za izgradnju i opremanje vanjskih bazena minimalne površine 30 kvadratnih metara i unutarnjih bazena minimalne površine 20 kvadratnih metara.

Ministarstvo turizma odobrilo je sredstva u iznosu od 600 tisuća kuna potpore za izgradnju prvih bazena, koji će biti spremni za korištenje već sljedeće godine, navodi se u priopćenju.

Prenosi se izjava i ministra turizma Darka Lorencina da su produljenje turističke sezone i razvoj ponude samo neki od ciljeva kako bi se unaprijedila konkurentnost hrvatskog turizma te tako ostvario glavni cilj Strategije razvoja hrvatskog turizma, a to je do 2020. biti jedna od 20 najkonkurentnijih zemalja svijeta.

"Objekti s bazenima sve su traženiji te u prosjeku imaju 30 posto veću popunjenost te u njima vidimo odličnu priliku za privlačenje novog segmenta gostiju koji preferiraju takav tip smještaja te time i produljenje sezone", naglasio je Lorencin.

Program "1.000 bazena za hrvatski turizam" Ministarstvo turizma provodi u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta s ciljem poticanja gradnje bazena u turističke svrhe kako bi trgovačka društva, obrti i zadruge mogli obogatiti svoju ponudu i tako ispuniti sve češće zahtjeve gostiju za smještajem koji u svojoj ponudi ima bazen.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram