Zatvori
Poslovni Puls
05/09/2013

Yahoo predstavio novi logo - internet korisnici mahom razočarani

Kompanija Yahoo jutros je službeno predstavila svoj novi logo. Na novom zaštitnom znaku ostale su konture starog loga, stara boja, kao i svima poznati "!". Ovo je prva značajna promjena Yahoo! brenda od 1995. godine, prenosi B92.net...

"Jako smo uzbuđeni što možemo podijeliti naš novi logo s vama. Početi će se pojavljivati na Yahoo siteovima u noći između srijede i četvrtka i uskoro će svuda biti vidljiv," rekla je Kathy Savitt, direktorica marketinga Yahoo-a, na svom blogu koji je objavljen jutros u 7 sati po srednjeeuropskom vremenu.

"Željeli smo logo koji će ostati vjeran našim počecima, ali i koji će usvojiti evoluciju naših proizvoda".

Izvršna direktorica kompanije Marissa Mayer objasnila je politiku kuće i odluku da se promijeni logo na svom blogu.

"Željeli smo logo koji će predstaviti Yahoo! na pravi način - kao odlučnu, ali i sofisticiranu kompaniju. Željeli smo da logo bude moderan i drugačiji, ali i da poštuje našu povijest. I da ima ljudsku crtu, osobnu. Ponosna sam," rekla je Mayer.

Redizajnirani logo, koji su napravili dizajneri koji rade u kompaniji Yahoo!, nije bio pokazivan tokom kampanje "30 dana promjena", tokom koje je kompanija svakog dana prikazivala po jednu varijaciju starog znaka.

Reakcije "običnih" internet korisnika za sada nisu pretjerano pozitivne.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram