Zatvori
Poslovni Puls
06/09/2013

Privatni biznis Janice Kostelić u problemima

POVEZANE OBJAVE:

Za razliku od veličanstvene skijaške karijere, Janica Kostelić ne bilježi ni približne rezultate na poduzetničkim stazama. Njezin kozmetički salon u Rijeci iz godine u godinu ima sve manje prihode, plaće radnika padaju, a zarada je gotovo jednaka nuli...

Kostelić je salon imena Fei Fei (na kineskom 'ljepota') otvorila u proljeće 2007. u vlastitom prostoru od nekih 80 metara kvadratnih u blizini Korza, piše T-Portal.

Prvu godinu završila je s gubitkom od 133 tisuća kuna i taj minus do danas nije uspjela u potpunosti pokriti.

Gledano po prihodima najbolje je poslovala 2008., kada je uprihodila gotovo pola milijuna kuna što je rezultiralo solidnom dobiti od 33 tisuće kuna.

Izbijanjem recesije Fei Fei zadnje četiri godine radi sve lošije. Prihodi su se prepolovili i lani su iznosili 260 tisuća kuna, a dobit je prema financijskom izvješću bila svega 2.457 kuna.

I takva skromna dobit bila je veća od prosječne neto plaće troje zaposlenih u Fei Feiju koja je prošle godine iznosila samo 2.299 kuna.

U odnosu na 2011. Kostelić je plaću svojih zaposlenika srezala za 1.300 kuna, prema svemu sudeći zbog sve goreg poslovanja.

Salon Fei Fei Kostelić vodi sama preko svoje tvrtke Aquanivalis. Zanimljivo je da se kao direktor, osim nje, u Sudskom registru još uvijek vodi i njezin bivši dečko, Riječanin Boris Ivančić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram