Zatvori
Poslovni Puls
09/09/2013

Bloomberg: Vlada prodaje INA-u ruskom naftnom divu Rosneft?

Hrvatska vlada pregovara s ruskim naftnim divom Rosneftom oko preuzimanja državnog udjela u Ini, čime bi riješila spor s Molom, mađarskim suvlasnikom hrvatske naftne kompanije, objavio je danas Bloomberg, pozivajući se na neslužbene izvore...

Hrvatska bi smanjila svoj udio u Ini na 25 posto plus jednu dionicu, a kao uvjet za prodaju 19,8 posto Ininih dionica Rusima, i Mađari bi im morali pristati prodati svoj udio, doznaje Bloomberg od ljudi bliskih pregovorima.

Vlasnički udio Mola u Ini iznosi 49,1 posto, dok hrvatska strana ima 44,8 posto. Prodaja udjela u ovoj kompaniji vrijednoj 7,3 milijarde dolara pomogla bi hrvatskoj vladi u financiranju proračuna, piše Bloomberg.

Kako doznaje Tportal iz poslovnih krugova, susret ruskih naftnih gospodarstvenika s predstavnicima hrvatske vlade dogodio se u petak na hokejaškoj utakmici Medveščaka i CSKA.

Bloomberg podsjeća da su se u lipnju u Sankt Petersburgu susreli predsjednik Rosnefta Igor Sečin s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom, te da su potpisali zajedničku izjavu o interesu za investiranje u energetski sektor Hrvatske.

Izvor: Bloomberg/TPortal

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram