Zatvori
Poslovni Puls
09/09/2013

Nikad povoljniji razgovori: Europska unija ukida roaming?

 Neelie Kroes, EU povjerenica za digitalnu agendu, izjavila je kako cijene mobilnog telefoniranja u državama Unije trebaju biti još jeftinije, te kako smatra da bi do ljeta 2016. naplata roaminga trebala biti potpuno ukinuta....

Kraj roaminga je blizu - izjavila je povjerenica, a prenijela je internetska stranica njemačkog tjednika Der Spiegel.

Kroes je izjavila i kako je planove o ukidanju roaminga prezentirala još prošle godine, ali da je naišla na strašan otpor telekomunikacijskih korporacija. Sada te korporacije, tvrdi ona, moraju popustiti i dati joj za pravo. Do ljeta 2016., kaže, svi građani Unije trebaju biti oslobođeni plaćanja dodatnih tarifa kada putuju unutar EU-a i koriste se svojim mobitelima.

Telekomunikacijske tvrtke, nastavila je Kroes predstavljati svoj plan, morat će surađivati među sobom umjesto da nameću velike cijene roaminga. Do iduće godine morat će dodatno sniziti cijene, a naposlijetku će morati shvatiti da roaming, naprosto, mora biti potpuno ukinut.

Kroes je izjavila i kako će predložiti mjere koje će povećati konkurentnost na tržištu mobilne telefonije i smanjiti cijene. O njezinim idejama Europska komisija će raspravljati idući tjedan, prenosi Jutarnji list.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram