Zatvori
Poslovni Puls
09/09/2013

U Dalmaciji investicije čeka 15 projekata ukupne vrijednosti od 2,4 mlrd. eura

Dalmatinski projekti, njih 15, vrijedni 2,4 milijarde eura - koji traže investitore koji bi uložili u hotele, vile, marine, golf-terene, elektranu u Obrovcu, uzgoj ribe ili helidrom za HGSSs ostalim projektima iz cijele zemlje, kojih je 121, predstavljeni su u novom katalogu na internetskim stranicama Hrvatske gospodarske komore...

Katalog se svakodnevno ažurira, a trenutačno su u toj bazi podataka na engleskom i hrvatskom jeziku domaćim i stranim ulagačima dostupne informacije o projektima u zemlji ukupne vrijednosti od 6,7 milijardi eura. Jedan od najvrijednijih među njima i najteži među dalmatinskim projektima koji traže ulagače jest Hrvatski san - Dubrovački biser, piše Slobodna Dalmacija.

Za taj, 920 milijuna eura vrijedan projekt luksuznog resorta Vicenca Blagaića u Dolima, otkupljeno je zemljište i riješena prostorno-planska dokumentacija te je jedan od najspremnijih i može početi s realizacijom, piše u katalogu HGK.

Najnoviji, za koji još nije ni unesena vrijednost, jest ujedno i jedini splitski projekt u katalogu, a riječ je o izgradnji zgrade s helidromom na Firulama za interventnu postrojbu HGSS-a. Svjetlana Momčilović, pomoćnica direktorice Centra za investicije HGK, ovog je tjedna u Splitu predstavila Komorin internetski katalog projekata koji je nastao na temelju podataka iz županijskih komora.

"Projekti za koje nositelji traže ulagače ili neki oblik poslovne suradnje, uglavnom su privatni, ah ima i onih javnih. U bazi su za svaki projekt podaci o stanju dokumentacije i o fazi samog projekta", objašnjava Momčilović.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram