Zatvori
Poslovni Puls
09/09/2013

U Grčkoj ponovno prosvjedi protiv mjera štednje

Na poziv sindikata oko 17.000 ljudi, prema procjeni policije, prosvjedovalo je ovog vikenda u Solunu protiv politike štednje koja se već četiri godine provodi u Grčkoj...

Svi zajedno u borbi protiv štednje i siromaštva pisalo je na najvećem transparentu sindikalne središnjice u privatnom sektoru GSEE-a i u javnom sektoru Adedyja, izvijestio je novinar France Pressea.

Oko 4500 redarstvenika bilo je raspoređeno u Solunu, drugom po veličini grčkom gradu na sjeveru zemlje, kako bi spriječili nerede. Prosvjednici su u povorci prošli kroz središte grada, koje je više od četiri sata bilo zatvoreno za promet.

Prosvjedni skupovi organizirani su u povodu otvorenja 78. međunarodnog sajma u Solunu. Otvorio ga je premijer Antonis Samaras, koji je naglasio da treba nastaviti gospodarske reforme.

Aleksis Cipras, predsjednik najveće oporbene stranke, Koalicije radikalne ljevice Syrize, sudjelovao je u prosvjedima. Pozvao je na prijevremene izbore kako bi se odbacila politika štednje.

U Grčkoj opet raste socijalno nezadovoljstvo, posebno nakon promjena u javnim službama koje je vlada nedavno počela provoditi u sklopu restrukturiranja javnog sektora, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram