Zatvori
Poslovni Puls
11/09/2013

Srbija planira dodatno oporezivanje "dobrostojećih" građana

U srbijanskoj vladi se priprema izmjena poreznih zakona čiji će cilj biti da manje namete koje budu plaćali gospodarstvo i siromašniji sloj građana, država nadoknadi većim porezima na plaće koje su duplo veće od prosječnih, kao i na imovinu onih koji su dobrostojeći...

Konačan prijedlog bit će utvrđen u narednih mjesec dana, navodi Blic koji piše i da se potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić savjetovao sa stručnjacima kako bi pronašao najbolje rješenje.

U Srbiji je svaki treći stanovnik nezaposlen, a ima oko 86.000 onih čije su plaće preko 868 eura, dok je 18.000 zaposlenih s plaćama preko 1 300 eura, a grupu najbogatijih čini svega jedan posto ukupne populacije.

U pripremi je i progresivno oporezivanje imovine građana Srbije, ali još nisu poznati detalji i morat će se naći balans između vrijednosti imovine i ekonomske moći građana.

Za one koji imaju plaće niže od prosjeka od naredne godine moći će računati na to da će imati povoljnosti koje će im omogućiti socijalne karte, a ministar gospodarstva Saša Radulović za "Blic" kaže da će taj projekt biti među pioritetnim zadacima.

"Javna poduzeća, prema našem planu, više neće moći obavljati socijalnu funkciju. Zato je važno da imamo socijalne karte. One nisu skupe kako su ranije odlaganje primjene evidencije najsiromašnijih opravdavale vlasti", kazao je Radulović.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram