Zatvori
Poslovni Puls
11/09/2013

SVAKA ČAST: Hrvatska tvornica traktora dobila veliki posao u Rusiji!

Predstavnici bjelovarske tvrtke Hittner i tvrtke Agat, iz ruske regije Jaroslavlje, potpisali su danas u Bjelovaru sporazum o poslovnoj suradnji koji predviđa izvoz poljoprivredne mehanizacije u Rusiju i uskoro bi mogao prerasti u širu poslovnu suradnju i ulaganje ruske kompanije u proizvodnju i razvoj tehnologije...

Ugovor je potpisan u Županijskoj komori Bjelovar gdje su također predsjednik HGK-Županijske komore Bjelovar Zlatko Kufner i predsjednik Gospodarske komore regije Jaroslavlje Viacheslav Blatov potpisali sporazum o gospodarskoj suradnji.

Sporazum o suradnji tvrtki Hittner i Agat predviđa da bjelovarska tvrtka u Rusiju izvozi najmanje 100 traktora i ostale poljoprivredne mehanizacije mjesečno, a količine se planiraju utrostručiti, istaknuto je na potpisivanju ugovora.

"Uhodavanjem suradnje Agat planira uvoziti 350 traktora mjesečno. Imamo veliku šansu probiti se na rusko tržište i dobiti pristup vrhunskoj tehnologiji kojom bismo poboljšali i razvili proizvodnju u našim pogonima. Osim poljoprivredne mehanizacije, Agat proizvodi dijelovi i za aviondustriju, naprimjer za MIG-ove", rekao je direktor bjelovarske tvrtke Stjepan Hittner koji je sporazum potpisao s direktorom tvrtke Agat Vladimirom Kyrotovim.

Regija Jaroslavlje nalazi se 250 kilometara od Moskve, ima 1,3 milijuna stanovnika, a riječ je o industrijskoj regiji u kojoj dominiraju metalska i farmacutska industrija te prerada nafte.

Izvoz Bjelovarsko-bilogorske županije u Rusiju godišnje iznosi tek oko 1,4 milijuna američkih dolara, što je svega 1,1 posto izvoza te županije, dok iz Rusije uvozi robe u vrijednosti 274,4 tisuće dolara, ili 0,16 posto uvoza u županiju, prenosi HRT.

TEME: / / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram