Zatvori
Poslovni Puls
11/09/2013

U Kini po prvi put više od 300 milijardera

Broj milijardera u Kini, računajući u američkim dolarima, premašio je prvi puta ove godine 300 osoba, pokazala je studija objavljena u srijedu...

Drugo svjetsko gospodarstvo broji, precizno, 315 milijardera, odnosno 64 posto više nego prošle godine, pokazuje istraživanje instituta Hurun.

Najbogatiji čovjek u toj zemlji je šef konglomerata Wanda, Wang Jianlin, koji je nedavno kupio američku kabelsku mrežu AMC, a njegovo se bogatstvo procjenjuje na 22 milijarde dolara, kaže Hurun čija lista potvrđuje i onu koju je objavio Forbes.

Prosječno bogatstvo 1.000 najbogatijih Kineza iznosi oko milijardu dolara.

Nekretnine su najčešći način bogaćenja kineskih milijardera, unatoč naporima vlade da ograniči kupovinu nekretnina i zaustavi rast cijena.

Lei Jun, vlasnik tvrtke mobilne telefonije Xiaomi, osoba je koja je najbrže uspjela ući na popis milijardera jer mu se bogatstvo iz jedne u drugu godinu povećalo sedam puta, na 2,6 milijarde dolara, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram