Zatvori
Poslovni Puls
13/09/2013

Haker probio zaštitu jednog od najvećih europskih telekoma

Haker je ukrao imena, adrese i bankovne račune oko dva milijuna njemačkih klijenata Vodafonea kojima prijeti opasnost da kriminalci otkriju i ostale informacije, kao što su zaporke, upozorila je ta telekomunikacijska kompanija u četvrtak...

Vodafone, koji u Njemačkoj ima oko 32 milijuna klijenata, kaže da haker, koji se spojio na jedan od tvrtkinih servera, nije uspio ukrasti zaporke i sigurnosne kodove.

"Gotovo je nemoguće pomoću ukradenih podataka izravno pristupiti bankovnim računima oštećenih klijenata", stoji u priopćenju tog telekomunikacijskog operatera.

No, Vodafone upozorava svoje korisnike da bi hakeri mogli pokrenuti nove napade i pomoću lažnih elektroničke pošte navesti ih da im otkriju dodatne pojedinosti.

Izvor blizak tvrtki navodi da je pokrenuta istraga nad osobom koja je radila kao ugovorni suradnik na administratorskom sustavu Vodafonea, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram