Zatvori
Poslovni Puls
13/09/2013

Nećete vjerovati koje su privilegije imali zaposlenici u grčkom javnom sektoru

Mjere štednje koje provodi grčka vlada koštale su radnike u javnom sketoru privilegije u kojoj su uživali više od 20 godina, šest dodatnih dana plaćenog godišnjeg odmora ako su se na poslu služili računalom...

Odluka o ukidanju tog bonusa mali je, ali simbolični korak u modernizaciji zastarjelih javnih službi, rekao je ministar uprave Kyriakos Mitsotakis.

Grčka, koja je primila dva paketa financijske pomoći EU-a i MMF-a, počela je ukidati različite beneficije kako bi smanjila troškove i reformirala javni sektor koji zapošljava 600.000 ljudi.

Među već ukinutim privilegijama je dodatak za pojavljivanje na poslu, kao i pravo neudanih kćeri na primanje mirovine pokojnih očeva.

Ministarska odluka koja je slobodan dan svaka dva mjeseca davala službenicima koji pred kompjutorom sjede više od pet sati dnevno donesena je 12. lipnja 1989., tjedan dana prije pobjede Mitsotakisova oca Constantina na parlamentarnim izborima.

"To pripada nekim bivšim vremenima. Danas, u vrijeme krize, ne možemo zadržavati te anakrone privilegije", rekao je Mitsotakis, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram