Zatvori
Poslovni Puls
14/09/2013

I nakon pojeftinjenja - HEP je još uvijek skuplji od konkurencije

Kao što je i bilo najavljeno, prvi HEP-ovi računi sa sniženim cijenama struje - građanima stižu u listopadu. Za građane to znači od 6 do 7% manje izdataka za struju...

Na konferenciji za novinare u HEP-u, u povodu smanjenja cijena struje, predsjednik Uprave Tomislav Šerić najavio je kako slijede nove akcije i pogodnosti za kupce, iako nije htio otkriti o čemu je riječ.

Bolje pogodnosti mogle bi im itekako zatrebati, s obzirom na to da je i - nakon snižavanja cijena struje - HEP i dalje 2 do 3 puta skuplji od konkurencije.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak je, unatoč činjenici da se na snižavanje HEP-ovih cijena čekalo puna tri mjeseca - čestitao Upravi na - brzoj reakciji. Zbog ove odluke HEP će se do kraja godine odreći 78 milijuna kuna prihoda.

Zanimljivo je spomenuti kako, unatoč vanjskom poskupljenju struje, prostora za pojeftinjenje ipak ima, i to zbog - "dobre hidrološke godine".

Podsjetimo, Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) odobrila je HEP-u smanjivanje cijene električne energije u visini do 10,7%. HEP za toliko i snižava cijene, prenosi HRT.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram