Zatvori
Poslovni Puls
16/09/2013

Njegovo ulaganje u Twitter teško 25.000 dolara danas vrijedi 10 milijuna dolara

Mikro - društvena mreža Twitter prošlog je tjedna najavila izlazak na burzu u vidu inicijalne javne ponude dionica (IPO)...

Ta najava oduševit će ulagače u Twitter koji su do sada u tu popularnu američku društvenu mrežu uložili više od 640 milijuna dolara. Iako su Twitterove financije još uvijek u mraku - New York Times piše kako će veliki ulagački fondovi nakon Twitterovog izlaska na burzu postati suvlasnici udjela čija će vrijednost premašivati milijardu dolara.

Twitterova valuacija nakon IPO-a mogla bi iznositi 15 do 20 milijardi dolara, pišu američki poslovni mediji.

Jedan od najvećih profitera na Twitterovom IPO-u sigurno je sadašnji izvršni direktor Dick Costolo koji je u ranim fazama Twitterovog razvoja bio jedan od manjih ulagača. Costolo je u Twitter uložio 25.000 dolara, a danas njegov udio prema nekim procjenama vrijedi i 10 milijuna dolara! To je povrat na originalno ulaganje od čak 400 puta!

Saudijski princ Alwaleed bin Talal također je dioničar u Twitteru kroz svoju Kingdom Holding tvrtku koja je prije dvije godine u Twitter uložila 300 milijuna dolara. Bin Talal u razgovoru za Reuters rekao je kako nema namjeru prodavati dionice Twittera.

"Za nas je to strateško ulaganje", objasnio je jedan od najbogatijih pojedinaca u arapskom svijetu.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram