Zatvori
Poslovni Puls
16/09/2013

Šibenik ove godine bilježi sjajne turističke rezultate

Što se turističkih rezultata po županijama tiče - nakon Dubrovačke, najveće povećanje broja noćenja ostvarila je Šibensko-kninska županija...

Rezultati su bolji od svih predviđanja. Naime, u samoj špici sezone, u kolovozu je zabilježeno gotovo 2 milijuna noćenja kao i porast od oko 6%.

Kumulativno u prvih 8 mjeseci - Šibenik dolazi poslije Dubrovnika, sa 7,2% - na drugo mjesto kao najuspješnija turistička županija u RH. Sve skupa nas je to iznenadilo, rekao je direktor Ureda TZ-a Šibensko-kninske županije Šime Vlašić.

Iznenađenje je tim veće što godinama nema novih hotelskih kreveta. No, odlični turistički rezultati ostvareni su zahvaljujući sve brojnijem privatnom smještaju i sve boljim kampovima. Uz povećanje broja noćenja u manjim turističkim mjestima, turisti, čini se, otkrivaju i ovdašnje gradove. Trećinu više noćenja, tako, bilježe i Knin i Drniš, a Šibenik je ove sezone definitivno potvrdio da je pravi turistički hit.

Novi hosteli, sobe i apartmani u staroj gradskoj jezgri osigurali su Šibeniku u kolovozu povećanje broja noćenja za 35%, a u 8 mjeseci čak za 48%! Produljio se i boravak turista u Krešimirovu gradu.

Mi smo imali čak goste koji su stali tu 10 dana, 7 dana - ja se toplo nadam da Šibenik prestaje biti tranzitni grad. Jako su bili zadovoljni, došli bi vidjeti i Krku i Kornate, izjavila je Olivera Slavica, vlasnica turističke agencije.

Povijesna gradska jezgra privlači brojne turiste i u rujnu. Turistički djelatnici tako priželjkuju dobru meteorološku prognozu, jer prema sadašnjem bukingu, i rujan donosi dobre turističke rezultate, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram