Zatvori
Poslovni Puls
19/09/2013

Air France gasi čak 2.800 radnih mjesta

Air France najavio je da će iduće godine ukinuti oko 2.800 radnih mjesta kroz dobrovoljne odlaske radnika, u sklopu restrukturiranja tijekom kojeg su tog zrakoplovnog prijevoznika već napustile tisuće radnika...

Kompanija je prvo u srpnju najavila da će smanjiti broj radnika za 2.500, dok su francuski mediji ovog tjedna izvijestili da bi se ta brojka mogla popeti i na 3.000.

Smanjenje broja radnika sastavni je dio opsežnog programa restrukturiranja pod nazivom Transform 2015., u sklopu kojeg je u dvije godine kompaniju već kroz dobrovoljni raskid radnog odnosa napustilo 5.600 zaposlenih. Time je broj zaposlenih smanjen na 100.700, uz zamrzavanje plaća.

Izvršni direktor Air Francea Frederic Gagey rekao je jučer da će razgovori sa sindikatima o planu dobrovoljnih odlazaka započeti sljedećeg mjeseca.

Također je najavio pojačano oslanjanje na vanjske kooperante i jačanje niskotarifne podružnice Transavia, te ubrzano 'umirovljenje' flote zrakoplova Boeing 747.

Nove je mjere Gagey opravdao tvrdnjom da zračni prijevoznik neće postići "svoj cilj povratka na pozitivnu nulu" u ovoj godini već će šestu uzastopnu godinu zabilježiti operativni gubitak.

Air France-KLM zabilježio je u prvoj polovici godine neto gubitak od 793 milijuna eura, naprema gubitku od 1,27 milijardi eura u prvoj polovici prošle godine, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram