Zatvori
Poslovni Puls
19/09/2013

Napokon stižu nešto bolji dani za Grčku

Grčko gospodarstvo na putu je oporavka, kazao je danas grčki ministar financija, pozivajući se na procjene vlade prema kojima je tamošnje gospodarstvo zabilježilo rast u drugom tromjesečju...

"Prema dostupnim pokazateljima gospodarstvo je u drugom tromjesečju poraslo u odnosu na prvo tromjesečje, i to po prvi put od početka krize, sudeći po sezonski prilagođenim podacima", kazao je Ianis Sturnaras u govoru na konferenciji.

"Po prvi put u vladi procjenjujemo da je BDP u drugom tromjesečju uvećan u odnosu na prethodno tromjesečje", dodao je.

Grčki statistički ured ne objavljuje sezonski prilagođene podatke o kretanjima BDP-a u odnosu na prethodno tromjesečje već samo u usporedbi s istim razdobljem godine ranije. Prema nedavno objavljenim podacima, grčko gospodarstvo u drugom je tromjesečju smanjeno za 3,8 posto na godišnjoj razini.

Sturnaras ipak nije izričito kazao da je gospodarstvo izašlo iz šestogodišnje recesije, napominjući tek da aktualni gospodarski pokazatelji upućuju na trend slabljenja recesije i postupnog oporavka aktivnosti.

U razgovoru za Reuters ministar je potvrdio kako očekuje da će se gospodarstvo u ovoj godini smanjiti za oko 3,8 posto. Prijašnjom procjenom vlada je predviđala pad od 4,2 posto, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram