Zatvori
Poslovni Puls
20/09/2013

Facebookov "Like" mogao bi postati zaštićen po američkom ustavu

Kliknuti 'Like' na Facebook objavi ili fan stranici novi je oblik govora kojeg prema najnovijoj odluci suda sada štiti prvi amandman američkog ustava, piše Mashable...

Odluka kojom se Facebook 'Like' smatra zaštićenim oblikom govora mogao bi postati presedan u načinu na koji sudovi razmatraju slobodu govora, kad je riječ o online aktivnostima.

"Lajkanje stranice političara ili njegove kampanje komunicira kako korisnik odobrava kandidata ili podržava kampanja. To je internetski ekvivalent postavljanja političkog znaka u nečijem dvorištu, a Vrhovni sud i taj čin smatra slobodnim govorom", kaže sudac William Traxler.

Ovakva je presuda donesena u slučaju u kojem je šerif ilegalno otpustio šestero zaposlenika koji su na Facebooku podupirali njegovog političkog protivnika na izbora.

Ova odluka znači da poslodavac u SAD-u više ne smije legalno otpustiti zaposlenika zbog izražavanja stavova na društvenim mrežama, piše Mashable.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram