Zatvori
Poslovni Puls
20/09/2013

Konkurencija Croatia Airlinesu: Trade Air uspostavlja radovne letove u Zagreb, Split, Osijek, Dubrovnik...

Krajem rujna tvrtka specijalizirana za organizaciju putničkih letova Trade Air obavit će prve letove na relaciji Osijek-Zagreb-Osijek, čime u unutarnjem zračnom putničkom prometu prvi put neka tvrtka osim Croata Airlinesa kreće s domaćim linijskim zračnim prijevozom...

Prve letove na toj liniji najavili su danas iz Trade Aira podsjećajući da je to omogućila 'pobjeda' na natječaju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture za obavljanje usluge domaćeg linijskog zračnog prijevoza.

Slijedom toga, Trade Air će u iduće tri godine letjeti na linijama Osijek-Zagreb-Osijek te Rijeka-Split-Dubrovnik-Rijeka, pri čemu će Zagreb i Osijek zimi biti povezani s tri, a ljeti s pet povratnih letova tjedno.

S obzirom na to da je natječajem bio propisan minimalni broj sjedala koje prijevoznik mora staviti na raspolaganje na traženoj ruti, odnosno 30 mjesta, Trade Air je, kako dodaju, iznajmio zrakoplov Embraer 120.

Napominju i da razmatraju i opciju uvođenja vlastitog zrakoplova, kao i da pojačavaju razinu suradnje s nacionalnim prijevoznikom Croatia Airlinesom.

Prodaja karata, naime, obavljat će se inicijalno putem distribucijskog sustava Croatia Airlinesa čime postaju dostupne za prodaju u svim zemljama svijeta, a putnicima su omogućene konekcije kroz čvorišta Croatia Airlines-a.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram