Zatvori
Poslovni Puls
21/09/2013

Oboreni svi rekordi: GTA V već zaradio milijardu dolara!

Peti opus najskuplje videoigrice ikada napravljene Grand Theft Auto nakon nekoliko dana na tržištu zaradio je više od milijardu dolara, objavio je izdavač tvrtka Take-Two Interactive Software...

Time je premašio zaradu ne samo dosad najunosnije igrice Call of Duty: Black Ops II već i mnogih hollywoodskih blockbustera. Tvrtka, vlasništvo marke Rockstar Games pod čijim je imenom igrica izdana, ističe da je to najbolja prodaja bilo kojeg proizvoda u povijesti tvrtke.

Grand Theft Auto V, smatrana najočekivanijom igricom godine, puštena je u prodaju u utorak 17. rujna u verzijama koje su kompatibilne sa samo dvije konzole - Sonyjevim PlayStation 3 i Microsofotvim Xbox 360. Prvog dana prodaje ostvarila je 800 milijuna dolara zarade.

Mediji procjenjuju da je njezino stvaranje stajalo više od 270 milijuna dolara.

Od svojih početaka igrice te serije prodane su u više od 114 milijuna primjeraka. Grand Theft Auto IV je zaradio 500 milijuna dolara tjedan dana nakon što je igrica puštena u prodaju u travnju 2008. i tada je to bio rekord, prenosi HRT.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram