Zatvori
Poslovni Puls
23/09/2013

Sve po starom: Hrvati već planiraju odlazak na skijanje!

Tko misli ove, odnosno početkom iduće godine na skijanje, već je naveliko u potrazi za željenim aranžmanom. Naime, sezona kupnje ski-aranžmana već je naveliko počela među građanima Hrvatske...

U turističkim agencijama navode kako je interes za zimovanja otprilike na prošlogodišnjoj razini, nekih većih oscilacija nema, piše Novi list.

Ove godine skijaši će u takozvanom hrvatskom bijelom tjednu zahvatiti i razdoblje skupih novogodišnjih cijena koje u pravilu traje do Sveta tri kralja, odnosno 6. siječnja. Ipak, neki navode kako se, primjerice, na Kronplatzu već sada upravo u tom, jednom od najskupljih novogodišnjih termina, teško nalazi slobodan apartman.

Većina hrvatskih građana ipak će i ove godine na skijanje nakon Nove godine, kada se cijene spuste. Najveći val odlazaka se očekuje od 4. do 11. siječnja, a dio će vjerojatno na snijeg od nedjelje, 5. siječnja, kako bi dobili jedan dan više po nižoj cijeni.

Prema nekim najavama najveća će potražnja biti za terminom između 11. i 18. siječnja kada su cijene najniže.

Jeftini apartmani veličine 40-ak kvadrata za šest osoba u Francuskoj privlače ponajviše studente i mlađu populaciju skijaša koji ne traže neki specijalni komfor na skijanju, piše Novi list.

Dok se cijene smještaja, u pravilu, nisu bitnije mijenjale, cijena ski passa svake godine polagano raste. U turističkim agencijama navode kako je u prosjeku u odnosu na lani povećana za nešto manje od 10 eura.

U agencijama navode kako će se na konačnu cijenu aranžmana odraziti povećanje agencijskog PDV-a što je na snagu stupilo 1. srpnja. Neki su, međutim, nastojali ne ukalkulirati to povećanje u cijenu koju kupac plaća.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram