Zatvori
Poslovni Puls
25/09/2013

Steve Ballmer: Microsoft je uprskao s razvojem pametnih telefona

Odlazeći izvršni direktor Microsofta, Steve Ballmer, rekao je kako najviše žali zbog propuštanja prilike na tržištu smartphonea, ali i da ovaj softverski div još ne priznaje poraz...

"Žalim zbog propusta početkom 2000-ih, kada smo bili fokusirani na ono što smo morali uraditi s Windowsom, što nismo bili u prilici da izdvojimo talente koji bi radio na pametnom telefonu. To bi bilo bolje i za Windowse", priznao je Ballmer.

Tržištem smartphonea i tablet računala trenutno dominiraju Appleovi iPhone i iPad te uređaji pogonjeni Googleovim operativnim sustavom Android.

Microsoft gotovo da nema udjela na tržištu prijenosnih uređaja, ali to kompaniji iz Redmonda ostavlja druge značajne mogućnosti, objasnio je Ballmer.

Na tržištu smatphona Microsoft polaže velike nade u nedavnu kupovinu finskog diva Nokije.

Podsjetimo, Ballmer je mjesto glavnog izvršnog direktora Microsofta 2000. godine preuzeo od suosnivača Billa Gatesa. U kolovozu je najavio da će se povući s mjesta čelnika Microsofta.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram