Zatvori
Poslovni Puls
26/09/2013

Twitter Alerts kao pomoć u slučaju prirodnih katastrofa i izvanrednih situacija

Popularni mikroblog servis navodi kako njihova usluga Twitter Alerts može biti korisna u slučajevima prirodnih katastrofa i drugih izvanrednih situacija, kada su svi ostali načini komunikacije nedostupni...

"Znamo koliko je našim korisnicima važno da dobiju pouzdane informacije u ovakvim trenucima. Twitter Alerts je novi način za primanje preciznih i važnih informacija u trenucima kada vam najviše trebaju", rekla je Gaby Pena, direktorica razvoja u Twitteru.

Prošle godine je Twitter najavio uslugu Lifeline, kako bi pomogao japanskim korisnicima da pronađu profile za hitne slučajeve tijekom kriza, a nakon toga su radili na sličnoj usluzi koja bi bila dostupna širom svijeta.

"Twitter Alerts nas dovodi korak bliže u pomaganju korisnicima da dobiju važne i korisne informacije od vjerodostojnih organizacija u kritičnim situacijama", rekla je Pena.

Korisnici koji uključe ovu uslugu primat će notifikacije na telefonu da su određeni korisnici tvitali o hitnim slučajevima.

Veliki broj organizacija iz SAD-a, Japana i Južne Koreje dobio je ovlasti da šalje takve obavijesti, a Twitter će to proširiti i na druge javne ustanove i nevladine organizacije širom svijeta.

Twitter je bio bitan izvor informacija nakon tsunamija u Japanu te uragana Sandy i bombaških napada u SAD-u.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram