Zatvori
Poslovni Puls
27/09/2013

Zagrebački sud odredio pritvor za šefa MOL-a!

Županijski sud u Zagrebu odredio je pritvor za predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernadija nakon što se u srijedu nije pojavio u Zagrebu kako bi bio ispitan u istrazi što je protiv njega vodi USKOK...

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bijega, a ta sudska odluka osnov je za raspisivanje europskog uhidbenog naloga te eventualno međunarodne tjeralice koja će vrijediti i izvan teritorija EU.

Mađarsko državno odvjetništvo odbacilo je zahtjev da se ispita predsjednika uprave MOL-a zbog optužbe za podmićivanje Ive Sanadera u zamjenu za prepuštanje MOL-u upravljačkih prava u Ini.

Ulaskom Hrvatske 1. srpnja u EU stvorili su se uvjeti da Hernadi prisustvuje sudskom ročištu vezanom uz spomenuti slučaj.

Prošlog studenog Sanader je, zbog navodnog primanja mita od MOL-a u iznosu od pet milijuna eura, nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora. USKOK je u svojoj optužnici tvrdio da je taj iznos dvostruko veći. Mađarski MOL je vlasnik 49,1-postotnog udjela u Ini, dok hrvatska država ima udio od 44,84 posto, piše HRT.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram