Zatvori
Poslovni Puls
02/10/2013

Android tablet uređaji preuzimaju vodeću poziciju na tržištu?

Dok se Apple ubrzano priprema za predstavljanje svoje najnovije linije tablet uređaja sljedećeg mjeseca, čini se kako za to vrijeme njegov konkurent Android preuzima vodeću poziciju na tržištu...

Nedavno izvješće tvrtke ABI Research, koja se bavi istraživanjem tržišta, ukazuje na to da je u drugom kvartalu 2013 godine, po prvi puta prodaja uređaja baziranih na Android sustavu nadmašila prodaju Appleovih uređaja, prenosi ICTBusiness.

Isporučeni tablet uređaji u drugom kvartalu 2013 godine generirali su 12,7 milijardi dolara prihoda. Prosječna prodajna cijena iPad uređaja je također pala, te se približila prosječnoj prodajnoj cijeni na tržištu tablet uređaja.

Prema riječima glavnog direktora Jeffa Orra, manja 7-inčna klasa tablet uređaja je konačno počela dominirati u ukupnom broju isporuka, tako iPad Mini čini 60 posto udjela u ukupnom broju isporučenih iPad uređaja, što je rezultiralo 17-postotnim padom prosječne cijene Apple tablet uređaja.

S druge strane, prosječna prodajna cijena Android tablet uređaja narasla je za 17 posto. A neki Android tablet uređaji su nadmašili iPad uređaje i u tehnološkom smislu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram