Zatvori
Poslovni Puls
04/10/2013

Azerbejdžanski investitor u Crnoj Gori gradi luksuzni resort i zapošljava 3.000 ljudi

Azerbejdžanska tvrtka "Azmont investment" uskoro će raspisati natječaj za zapošljavanje 3.000 građevinskih radnika i za njih organizirati centre za obuku u više crnogorskih gradova, javljaju u petak crnogorski mediji...

"Azmont investment" namjerava uskoro u Kumboru kod Herceg Novog, na mjestu nekadašnje mornaričke vojarne koje je uzela u dugoročni zakup, izgraditi luksuzni kompleks. Kako piše dnevnik "Pobjeda", za radnike u tesarskim, zidarskim, vodoinstalaterskim i drugim građevinskim specijalnostima bit će otvoreni centri za obuku u Nikšiću, Bijelom Polju i Pljevljima.

Najava investitora iz Kumbora o projektima koji podrazumijevaju obuku i zapošljavanje građana Crne Gore, izuzetno raduje, a zavod za zapošljavanje pružit će punu potporu toj i sličnim inicijativama, najavila je direktorica središnjeg crnogorskog zavoda za zapošljavanje Vukica Jelić. Ona je dodala da zavod prepoznaje obavezu da podupre projekte čiji su ciljevi jačanje konkurentnosti domaće radne snage i povećanje mogućnosti za njihovo zapošljavanje.

Sada je u evidencijama zavoda registrirano nešto više od 1.200 osoba raznih profila građevinskih zanimanja, od pomoćnih radnika do građevinskih inženjera. Potrebe tržišta su, međutim, u ovom trenutku znatno veće, posebno za zanatske i pomoćne poslove. To potvrđuje više i od 3.100 izdanih radnih dozvola za strance od početka godine, upravo u području građevinarstva.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram