Zatvori
Poslovni Puls
04/10/2013

Hravatski startup Bouxtie očekuje godišnje prihode od 180 milijuna eura!

Hrvatska start-up tvrtka Bouxtie.com(boutail) koja ima sjedište u Londonu zahvaljujući svojoj aplikaciji dogovorila je suradnju s poznatim maloprodajnim lancima kao što su H&M, Zara i S. Oliver te se našla u prestižnom izboru za najbolju svjetsku start-up tvrtku koji će se održati na Web Summitu u Dublinu od 30. do 31. listopada, priopćili su iz te tvrtke...

Radi se o aplikaciji koja ''omogućuje slanje i preuzimanje različitih darova bilo gdje u svijetu putem mobilnih telefona i internetske stranice'', a Bouxtie.com je u konkurenciji od 5000 tvrtki ušla u najuži krug izbora.

Osnivač i izvršni direktor tvrtke Renato Librić kazao je da je da su tako dokazali da hrvatsko znanje može konkurirati na svjetskom tržištu, ali da su im pomogli i stručnjaci iz Londona.

"Stručnjaci iz Londona su nas podržali i pomogli nam da ovako brzo narastemo. Tako nam je, primjerice, londonski gradski ured ponudio bespovratnu investiciju u iznosu od 250.000 funti kako bismo pokrenuli posao i ostali u Londonu, omogućio nam da otvorimo tvrtku za samo tri sata te pomogao naći besplatni ured. Zaista je odličan osjećaj biti dio takvog sustava. Uz to, dosad smo primili više od 500.000 eura investicije od Bank of New York iz Luksemburga koja različitim programima potiče tvrtke poput naše", rekao je Librić i dodao kako je vrijednost tvrtke trenutno procijenjena na 10 milijuna eura te da bi predviđeni promet za 2014. godinu trebao iznositi oko 180 milijuna eura.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram