Zatvori
Poslovni Puls
04/10/2013

Ovo je pomalo jezivo: Facebook gradi stambeni kompleks za svoje zaposlenike

Facebook je ušao u projekt s građevinskom tvrtkom iz Sacramenta kako bi izgradio stambeni kompleks nedaleko sjedišta u Menlo Parku. Riječ je o čak 394 stanova, a projekt je vrijedan 120 milijuna dolara...

Uz 15 stanova namijenjenih onima s nižim primanjima, na što su obvezani ugovorima, ostatak garsonijera i dvosobnih i trosobnih stanova, namijenjen je zaposlenicima Facebooka, prenosi Index.

Svi stanari imat će pristup teretani s privatnim trenerima, bazenima, kafićima, radionici za popravaka bicikala, krovu koji su namijenjeni za zabavu, trgovinama, sportskim barovima pa čak i spa centrima za kućne ljubimce.

Iako sve izgleda prilično luksuzno, neki tvrde kako ih ova ideja pomalo podsjeća na "sweatshopove" zloglasnog Foxconna, a kompleks su već nazvali "Zuckland" ili "Facebookville".

S druge strane, mnogi smatraju kako je riječ o odličnoj ideji jer stanarine u San Franciscu i San Joseu doživjele su najveći porast u SAD-u ove godine.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram