Zatvori
Poslovni Puls
04/10/2013

Vlasnik Empire State Buildinga u IPO-u prikupio 930 milijuna dolara

Vlasnik kultnog njujorškog nebodera Empire State Buildinga, nekretninska zaklada Emire State Realty Trust, uvrstio je dionice u kotaciju Njujorške burze i time prikupio 930 milijuna dolara...

Zaklada je uz Empire State Building vlasnik još 17 zgrada na području New Yorka a njezinim se dionicama u vrijeme sinoćnjeg zatvaranja Njujorške burze trgovalo po cijeni od 13,10 dolara, što je deset centi više nego u trenutnu uvrštenja u burzovnu kotaciju.

Kompanija je prodala 71,5 milijuna dionica i prikupila 929,5 milijuna dolara. Objavili su da bi u idućih 30 dana na prodaju mogli ponuditi još 10,7 milijuna dionica.

Obitelj Malkin, vlasnici Empire State Buildinga, podnijela je zahtjev za početnom javnom ponudom dionica (IPO) u veljači 2012. a razlog odgode bile su pravne nesuglasice.

Kultni je neboder visok 381 metar i ima 102 kata, izgrađen je u stilu Art Decoa i spada među najpopularnije njujorške turističke destinacije. Ujedno je druga po visini zgrada u New Yorku, nakon što joj je primat u svibnju preoteo One World Trade Center, visok čak 541 metar.

Empire State Building bio je najviša zgrada u svijetu od otvaranja u 1931. do 1974. kada je u Chicagu završen 442-metarski toranj Sears, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram