Zatvori
Poslovni Puls
07/10/2013

Dva milijuna Kineza provodi nadzor i kontrolu interneta

Nadzor i cenzuru interneta u Kini provodi približno dva milijuna osoba, piše službeni dnevnik Pekinške novosti...

Veliki dio tih vrijednih ruku raspolaže softwareom koji omogućava razvrstavanje uz pomoć ključnih riječi ogromnog volumena poruka koje cirkuliraju na kineskim društvenim mrežama, piše u članku Pekinških novosti.

Točan broj agenata koji u Kini provode cenzuru interneta, kako bi se izbjeglo da društvene mreže posluže kao medij za kritiziranje komunističkog režima ili ometanje uspostavljenog reda, državna je tajna, odavno predmet brojnih špekulacija.

"Policajce mreže" plaćaju organi propagande vlade i Komunističke stranke, kao i komercijalne stranice, istaknule su Pekinške vijesti.

Usprkos njihovu impresivnom broju ne mogu, međutim, spriječiti da informacije ili vlastima nepoželjni komentari prođu kroz filtere i budu višekratno objavljivani.

Web stranica Narodnog dnevnika, službenog organa kineske Komunističke stranke, organizirat će od 14. do 18. listopada osposobljavanje namijenjeno tim "analitičarima javnog mnijenja", izvijestile su Pekinške novosti. Radi se o inicijativi poduzetoj zajedno s ministarstvom za ljudske resurse i socijalnog osiguranja.

Kineske vlasti trenutno pooštravaju nadzor nad informacijama objavljenim na društvenim mrežama.

Prema nedavno usvojenoj direktivi vlasti, dovoljan je mikroblog smatran uvredljivim koji je pregledalo 5000 osoba pa da se njegov autor nađe iza rešetaka, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram