Zatvori
Poslovni Puls
07/10/2013

Srbija pred bankrotom: Najavljeni oštri rezovi plaća u javnom sektoru

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas smanjivanje plaća u javnom sektoru, kojim će biti ušteđeno između 200 i 230 milijuna eura, a da će mirovine rasti ranije predviđenom dinamikom...

"Mirovine ne diramo, ali će biti smanjenja plaća u javnom sektoru. Privatni sektor, koji vuče zemlju naprijed, ne može to izdržati, ne može izdržati da u privatnom sektoru prosječna plaća bude 34.000 dinara, a u javnom 47.000, pri čemu privatni izdržava javni sektor. To ne postoji ni u jednoj zemlji na svijetu", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je država "pred bankrotom u pravom smislu riječi" i najavio da će mjere za ekonomski oporavak biti teške, a ne populističke, i ocijenio da će te mjere pogoditi između 300.000 i 500.000 ljudi.

"Moramo smanjiti nivo plaća u javnom sektoru i prvo krenuti od političara. Ako su to populističke mjere, onda vi u Fiskalnom savjetu i Republičkoj radiodifuznoj agenciji nemojte primati plaće od 200.000 dinara, jer to privatni sektor ne može izdržati, nego primajte bar 20 do 30 tisuća dinara manje", rekao je Vučić.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram