Zatvori
Poslovni Puls
08/10/2013

Ministar turizma: Iza nas još jedna uspješna turistička sezona

Ministar turizma Darko Lorencin u Rovinju je predstavio rezultate turističke sezone i posezone odnosno za devet mjeseci. Rezultati pokazuju da je ovo bila jako dobra turistička godina. Turista ima i sada unatoč kišnom i prohladnom vremenu i zato ministar nije krio zadovoljstvo...

Ostvarilo se ono što je priželjkivao: 2-3 posto više prihoda, fizički promet na lanjskoj razini te rast noćenja od 4%. Ove je sezone bilo čak 17% više zaposlenih u turizmu.

Primjerice, ovogodišnji kolovoz u Opatiji pamtit će se po rekordnom broju ostvarenih noćenja. Rujan će se, kažu u Opatiji, pamtiti po ulasku dosad najvećeg kruzera i otvaranju novog butik hotela, koji je zapravo samo početak investicijskog vala u Opatiji. Naime, namjera je da iduće godine, kada Opatija slavi 170 godina turizma, postane doslovce i odredište s 4 i 5 zvjezdica. Listopad je dobro počeo, a sad će početi i mnogobrojni kongresi, koji će zasigurno pridonijeti povećanju broja gostiju izvan glavne turističke sezone.

Kvarner je već godinama jedno od najjačih hrvatskih odredišta, a posljednjih godina to sve više postaje i Šibenik. Izvrsne rezultate ostvario je tijekom sezone, i rujan je bio u plusu, a to se nastavlja i ovoga mjeseca. Danas su u grad prvi put istodobno uplovila dva veća kruzera, javlja HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram